2012 m. sausio 31 d., antradienis

Vietnamas 2012

PO keliu metu pertraukos vel isvykau keliauti - gal keliauti vis delto nera tinkamas zodis isreisksti tai, ka dabar darau - as gi ne keliauju, o tik atostogauju. ATvykau i Vietnama ir is karto remiau kaifuoti - taip zavi Azija, taip zavi gyvenimas cia, kvapas, vyksmas, ir taip toliau ir taip toliau...

Viena diena praleidau Saigone (Hu Chi Minh City). Patiko man sis miestas, nors ir labai didelis,taciau savotiskai malonus. Vaiksciojom puse vakaro, ismokom pereiti gatve kai ja vaziuoja simtai motoroleriu ir aisku nei vienas nestoja. Tiesiog eini gatve, negalima nei greiteti, nei leteti, o juolab sustoti. Motorelistai mato tave ir paprasciausiai apvaziuoja. Bet pradzioj tikrai baugu "listi" i vaziuojanciu motoroleriu maisalyne.

Na tikiuosi ismokau ir ... isvaziavau is Saigono. Nuvykau i tuneliu muzieju - autentiska vieta, kur vietnamieciai kovojo pries amerikiecius. Ispudinga ekshibicija, nbors ir siurpoka. LIgi siol nedaug tezinojau apie Vietnamo kara, dabar panasu jau zinau daugiau. Kai kuriose vietoe - ypac a le spastai amerikieciams buvo taip kraupu, kad man silpnea pasidare. Na bet tik man ir dar vienai japonu moeriskai, kiti grupes nariai susidomeje toliau ziurejo, klausesi.

Na ir galiausiai isvykua i papludimio miesteli - Mui Ne. Kiek kitaip isivaizdavau, manoiau tai bus atokesne vieta, autentiski mazi namukai, o radome tai visokius prabangius viesbucius, guesthausus itr tt - labaikomerciska. Sutikau du suomiu vyrukus, kurie irgi tikejosi kazko kioi, tai visi trys patraukeme kokio nuosalesnio kampo ieskoti. Sunkiai sunkiai, bet radome ir paprastesne vieta ir uz mazesnius pinigus - visi trys apsistojome ir kartu praleidome sekancia diena.
Nuostabiausia Mui Ne buvo aplankyti raudonasias smelio kopas - lopineli dykumos. Praleidome jame keleta valandu, prifotografavome, prisimegavome vaizdais, nuotaika, ramuma. milijonas smelio daleliu mus uzpuste - visai kaip dykumoj. Maudemes maudemes, be smelio kaip pilna galva, taip pilna.
Siandien as jau isvykstu - laukia 20 val kelione autobusu. Ka vyrukai veiks - jie dar ir patys nezino. Laukia pirmasis atsisveikinimas sioje kelioneje - liudna ganetinai (atpratau gi sakyti sudie :( )

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą