2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Hoi An ir Hue - centrinis Vietnamas.

Keleta dienu praleidziu Mazdaug Vietnamo viduryje esanciuose miesteliuose - labai turistiniuose, taciau mieluose. Visi sutikti keliautojai rekomenduoja daugiau Hue (Esu cia siandien), taciau man kazkodel labiau patiko Hoi AN. Na tiokriausiai reikia zinoti, kuriomis rekomendacijjomis pasitiketi, o kuriomis ne. Kaip kad ir buvau rekomenduota nesvaistyti laiko ir nevaziuoti i Dallat - Vietnamo aukstumas, bet gavau laiska is savo buvusiu bendrakeiauninku - Dallat yra tiesiog nuostabus!!! Na ka gi, turbut paciai savo kailiu reikia viska isbandyti.

Vakar vakare vakarieniaujant uzsikalbejau su vietnamiete padaveja aspie viska - mokslus, gyvenimo salygas, meile, legendas, dievus, prietarus - suzinojau graziu ir kai kuriu liudnu dalyku. Taciau valanda praleista su ta mergina - neikainojama. Tai buvo turbut pirmas toks nuosirdus pokalbis su vietiniais.

Maistas - be galo nuosabus. Aisku as nevalgau nei mesos, nei zuvies, nei juros gerybiu, tai lieka palyginus nedidelis pasirinkimas. Ir dar - panasu, kad vietnamieciai mazesemis porcijomis valgo, todel as net pavalgius i jauciuosi siek tiek alkana. Na bet kesti galima.
Kas labai faina - tai vaisiai, pagrinde mango ir dragon fruit(lietuviskai turbut drakono vaisius). Hmm, yami- yami. Jokiu saldumynu nemaciau, bet tai tik i gera :)

Siendien vaziuosim autobusu 14 val iki Hanoi ir tada patrauksim i Halong BAy - turetu buti nuostabu ten.

Parasysiu, jei turesiu galimybe.

Facebook - panasu, kad uzdraustas Vietname, nors kai kuriuose viesbuciuose poavyksta prisijungti, itariu ne visai legaliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą