2009 m. gruodžio 12 d., šeštadienis

Maharashtra-Andra Pradesh-Karnataka prabegomis

Kazkaip retokai teprisedu prie interneto - paziurejau senesnius pranesimus - rasiau skirtingose valstijose - Gujarate, sekantis pranesimas - Madhya Pradesh, neparasiau nieko is Maharashtros, Andhra Pradesh o dabartine valstija - Karnatakahttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=7064488456288647359... Jo, keliauju dideliais tempais...

Truputeli placiau:
Maharashtroje aplankiau du taskus - abu jie irasyti i pasaulio palikimo sarasa (kazkaip panasiai turetu vadintis) - Ajanta ir Ellora caves (nezinau, kaip reiktu isversti) - oluose isskaptuotos sventyklos. Is pradziu pabuvojau Ajantoje - ziauriai ispudinga, tik tu sventyklu tiek daug, kad po kokiu poros valandu visos jos pasidaro vienodos :). Na ir siaip Ajantoje visos sventyklos ir buvo budistu, tad daugiau maziau visos panasios.

Sekanti vieta - Ellora caves. Noredama ramiai "atsvesti" savo gimtadieni, nusprendziau pabegti nuo miesto - isikuriau Ellora kaimelyje (gal kokie 5 namai ir 2 viesbutukai). Savo gimtaddieni praleidau bevaiksciodama po "urvus" - letai ramiai su piknikeliu :) Na ir is tikro, buvo ispudinga diena - nors Ellora ir Ajanta kiek panasu, taciau Ellorrra zymiai zymiai ispudingiau! Jau vien ka reiskia vienas didziausiu monolitiniu statiniu pasaulyje (ka as zinau, kaip statybininkai tai pavadintu - isgrauziniu ? )Prifotografuoti prifotografavau, bet truputuka tingiu perkelineti nuotraukas - jos gi dar neatrinktos (kartais gailiousi, kad neturiu kompiuterio, nes negaliu nuotrauku sutvarkyti). Tad idedu tik linka is interneto:

http://images.google.co.in/images?q=ellora+caves&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=Fq4jS7ncII-gkQXrkY2oAw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=5&ved=0CCoQsAQwBA

http://en.wikipedia.org/wiki/Ellora_Caves

Na pasivaikstinejus po Ellora, vakare su tuo metiniu kompanionu australu prasmatniai pavakarieniavome ir savo viesbucio sodelyje isgereme butelaiti vynelio (vyneliu pasirupinau is anksto - kaip zinia, alkoholio Indijoj ne bet kur gausi, o ka jau kalbeti apie vyna!!!)
Tai va, nors ir paveluotai, bet vis tiek aciu visiems uz sveikinimus!!!

Na o dabar (praleidziant viena kita didmiesti, i kuri teko nuvykti tik del susisiekimo traukiniais) esu Karnatakops valstijoj, Hampi, t.y H-A-M-P-I !!! 15 amziaus sventyklu (griuvesiu deja) miestelyje. Na sventyklos sventyklomis, labai ispudinga, faina, bet gal jos vienos tokio sarmo ir nesudarytu. Miestelyje apsuptame kalnu, kurie neatrodo, jog butu naturaliai susiformave - didziules didziules uolos lyg specialiai sukrautos viena ant kitos. Panasiai akmenukus delioja zmones tam tikrose sventose vietose - dar neissiaiskinau, kukiu tikslu - gal kaip prasymas, kad noras issipildytu, ar panasiai. Issakiau savo pastebejimus ir sulaukiau pasakojimo-legendos, is kur atsirado Hampi.
Ogi pasirodo Hanuman - Bezdzioniu dievas turejo is kalnu atnesti kazkoki tais augaliuka. Nukeliavo iki tu kalnu, bet pamirso, kuri augala turi atnesti. Tai kad antra karta nesivargintu, bezdziondievis suskalde kalna ir ji visa parsinese. Deja, jam buvo liepta ta kalna pargabenti atgal. Aptingo bezdzioniu dievas, tad pusiaukelej rades plyne, tas uolas visaip ir ismete, sustate- taip atsirado dabartis Hampi krastovaizdis. Grazu, ar ne?

Kol kas baigiu, nors parasyti turiu dar daug ka. Bet per daug - negerai, pabos skaityti, ar ne? Kadangi Hampi planuoju uzsilikti dar kokia 4-5 dienas, internetas cia puikus, nors ir brangus, tai manau siom dienom kitais savo ispudziais pasidalinti.
Kol kas iki.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą