2009 m. gruodžio 1 d., antradienis

Maheshwar, Madhya Pradesh

Kuris laikas neturejau priejimo prie interneto. Bet stai as ir vel cia :)
Kas gero per ta laika ivyko?
Pabegau is Ahmedabad - siaubingai uztersto miesto, atvykau i Madhya Pradesh valstija. Si karta lankausi tik pietineje valstijoj dalyje, mat siaurine dali planuoju aplankyti sausio- vasario menesi kartu su savo seserim.

Aplankiau Sanchi - miesteli su budistu relikvijomis.
Ujjain - viena is Kumbh melos miestu, Jyotir Linga vietu ir (jei neklystu) - viena is 7 sventuju miestu.
Atvykus i Ujjain labai sunkiai sekesi rasti viesbuti - sutemo, o viesbuciai vis pilni ir pilni... Kai pagaliau radau viename ju kambary, iskarto pasilikau be jokiu dideliu derybu. TAip kad gavau - milziniskus tarakonus kambary (ok ok, isliuoge tik vienas, bet man ir jo pakako) ir slapta skyle sienoje, per kuria, pasirodo, buvau stebima. Vat taip...
Pabegau is ten i Omkarweshwar - mazyti miesteli upiu santakoje su Om pavidalo sala (is virsaus nemaciau, bet taip raso). Apeiti ta sala uztrukau 2.5 val (einant viena) ir 6 val - su kompanija :). Atstumas sakyciau gincytinas - 8 arba 11 km (tikek kuriuo tik norii saltiniu). Na ir siaip miestelis turi daug mielu sventyklu, ramus, vietiniai nepriekabiauja. Malonu ten buvo. Tik vat kad ten baisiai daug uodu ir milijonas milijardu musiu!!! Manau butent per tas muses tiek daug skrandzio problemu zmonems buvo - man beviesint, bent 4 zmones uzsikrete (tame tarpe ir as). Bet nieko - visi pasveiko :)

O svarbiausia, kas ivyko - as pradejau skaityti hindi!!! Pirmasis uzrasas, kuri perskaiciau - "Omkareshwar ghat" (ai bus geresnis internetas, idesiu uzraso nuotrauka). Aisku, skaitau dar tik kaip pirmokelis (zymiai blogiau, nes dar nebaigiau mokytis tu 100-to populiariausiu priebalsiu konbinaciju), bet vis tiek kiek daug pasitenkinimo!!!

Kol kas tiek.
Ryt tikiuosi atsidurti Maharashtroje :)

3 komentarai:

  1. Dziugu ir vel skaityti tavo dienorasti ir girdeti apie tavo progresa su Hindi kalba! Kartais pamastau, jog butu idomu ismokti kokia nauja kalba, bet niekaip tam neprisiruosiu. Tuo labiau, tokiai egzotiskai kalbai... Todel visomis keturiomis linkiu tau sekmes ir kantrybes. Aciu uz niurias dienas praskaidrinanti dienorasti ir egzotishkas nuotraukas. Laukiam tesinio! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. laba,

    jokio kito žodžio nerandu tau parašyti kaip didžiulė šaunuolė :D

    klausi kas naujo čia, LT? ogi kaip ir nieko ypatingo. klimatas vis dar pavasariškai rudeniškas, nors jau antroji kalendorinė žiemos diena. retkarčiais netgi saulutė mus palepina. smagu. net ir nesitiki, kad Kalėdos jau po gerų 2 savaičių..
    mane nuolat erzina priekybininkų komercija ir biznio siekimas. visa atributika jau buvo pardavinėjama lapkričio vidury. košmaras!!! net nebesinori nei švęsti, nei laukti tų mielų švenčių..bet svarbiausia, kad artimieji būtų šalia, taip? :)
    rašei apie sesę. džiugu, kad ir tu pagaliau sulauksi sao mylimų žmonių apsilankymo egzotiškuose kraštuose.

    nepasiduok ir toliau kibk į hindi kalbos sunkenybes ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mes taip pat sveikinam tave, su mokymusi kalbos. Regis, parsivesi ne tik ivairiausiu istoriju, nuotrauku, ispudziu, bet nuo siol, galesi susikalbeti su hindais :).

    AtsakytiPanaikinti