2009 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Traukiniu bilietai. ir Hampi

Na ir sudetinga traukiniu bilietu pirkimo sistema Indijoj!!! O jau galvojau, kad ja perpratau!
Stai jau pora valandu sedziu prie interneto ir vis bandau nusipirkti keleta bilietu. Keliones turetu buti sausio men 10-12 ir 13 dienomis (taip taip, planuoju beveik tris aras praleisti traukiniuose), vadinasi siek tiek maziau nei menesio laiko, o bilietu jau beveik nera... liko tik keletas variantu, kuriu nenoreciau praleisti - visgi vaziuosiu is Indijos pietu i siaure (na ne uo pacio pieciaucio krasto ir ne i pati siauriausia krasta). Na ir po keliu valandu nesekmingoo "pirkimo". man kazkas paaiskino, jog bilietus internetu pirkti galima tik nuo 8val ryto iki 8 val vakaro. Vat tai tau!!! jei tik buciau zinojusi, bent jau buciau galejusi prirasyti daug nuotykiu vietoj nesekmingu-nervinguu bandymu... Ka gi, tai tik Indija... Rodos jau ivairius jos krastutinumus, bet vis tiek kartais mane sugeba nustebinti...
Teks atbegti rytoj ryte. O jau tiek susiplanavau ryt nuveikti - ech Neringa Neringa, pati zinai, jog daug planuotis Indijoj negalima!!! Hmm...

As dar vis gyvenu Hampi. Nors jau daugiau nei savaite, kaip esu cia , taciau visko aplankyti dar nespejau. Mat ir vel pasigavau pasigavau kokia tais skrandzio infekcija - 4 dienas priverstinio poilsio nenutolstant nuo namu, priverstines dietos, stai siandien jau sugebejau atsikelti 5 val. ryto ir nukeliauti 7 km saules pasitikti :) Is tikro tai nespejom uzlipti i kalna, bet as ir mano kompanione perdem ir nebegome, megavomes rytmecio pasivaiksciojimu :)

Nepaminejau, kad persikrausciau is eilinio viesbutuko i ziauriai jaukia vieta su mielais mielais zmogeliais. Kiekvienas ju kiek keistoki - sveicaras gyvenantis Indijoj 7 metus, vokiete 3 metus, brazile hipiska mergina, sia nakti trobeleje sukelusi gaisra, lenkas su mergina itale, keliaujantys dviraciais - pradejo Londone, baigs - dar nezino kur... Kiekviena vakara musu kiemelyje grojama gitaromiss, sedim, snekuciuojames, gerai leidziam laika. Tokioj vietoj net ir sirgti nera jau taip baisiai baisu.

Kiekvienas musu gyvenam bambukinej trobelej su siaudiniu stogu. Sienos aisku padengtos karves meslu -kaip ir daugelyje daugelyje vietu. Aisku, kvapo jokio - tai tiesiog statybine medziaga, nezinodamas gal net ir neitartum. Beje, jie karves mesla naudoja bet kur, kur tik netingi...

O Hampi taip arti gamtos - kazkur tolimiausiam ezerelyje gyvena nedidukai metro ilgio krokodiliukai, trolelese galima aptikti nuodingu gyvaciu - bet dabar dar ne gyvaciu sezonas, tad bijotoi neverta. Tik del visa ko verta laikyti duris uzdarytas :) ir naktimis po ryziu laukus vaikscioti NEREKOMENDUOTINA! Ai, dar pasirodo yra skorpionu, bet jie nelabai nuodingi, tik siek tiek karstine pakamuos gal , gal maziau... Vakarais sedint prie apsviesto stalo galima sulaukti atskrendanciu vabzdiu-maldininku (grazu). Vat nepatinka man tiktais tarakonai trobeleje vakarais... Gal be reikalo tas 2 varles siandien is trobeles isvariau...

Vat cia pradejau mokytis jogos , kol nesusirgau. Dar turejau pirma gitaros pamokele - vos ne priverstine. Ryt tikriausiai busiu masazo studentes (merginos, su kuria susidraugavau) "modelis" praktiniuose uzsiemimuose. Jei tik vel tie traukiniu biietai nepakis kojos.

Na ziauriai man patinka Hampi... Deja uz keletos dienu planuoju isvykti. Bet dar matysiu...

Jo, Kaledosa arteja, taciau kazkaip sunkiai tikisi... Taip silta, jokios komercijos, jokios reklamos, nieko... Tik vienas kitas paklausia, ka veiksiu per Kaledas. Na bet tikiu, kad pas Jus tai jau visiskai kitokios nuotaikos, ane?

2 komentarai:

  1. Hey,mergyt :) skaitau ir viskas skamba taip neįtikėtinai.Tarakonai ir varlės ne visai žavi,bet visa kita- tikrai nuostabu.Pati pastaruoju metu gyvenu svajonėm apie neribotą,neterminuotą kelionę :)Džiugu ,kad ir joga atsirado tavo gyvenime- galėsi pratęsti praktikas pas mane jogos centre :) ech,džiaugiuosi,kad tau viskas gerai ir tikiuosi,kad problemėlės su skranduku ilgai nekamuos :) sėkmės kelyje!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika, su naujais metais! :)
    labai smagu sekti tavo ypatingus nuotykius!
    Retkarčiais, kai parašai miesto pavadinimus pro kuriuos keliauji, susirandu juos žemėlapyje, įdomu pasižvalgyt kokią Indijos dalį apkeliavai.
    Jei neklystu jau virš 3000km įveikei, šaunuolė ;)

    Labai įdomu kaip gi tu sutikai kalėdas ir naujus metus?

    Pas mus tai šventės atlėkė ir pralėkė, panašiai kaip kiekvienais metais, su šurmuliu, dovanom, eglutėm ir fejerverkais :)
    Taigi laukiam tolimesnių tavo pasakojimų! Nepatingėk parašyti kuo daugiau, arba po truputį, bet dažnai ;)

    AtsakytiPanaikinti