2009 m. spalio 19 d., pirmadienis

Pirmosios dienos

Hmm, vakar rasiau rasiau apie save, o pasirodo neidejau...
Ogi jau antroji diena Indijoje.
Naktis lektuve buvo praktiskai be miego, tai vakr tokia sunkoka diena buvo del nuovargio.
Atskridus dar teko geras kelias valandas praleisti oro uoste - kol visus security check praejau, kol gavau bagaza, issikeiciau pinigus, susiradau pre-paid taksi... taciau kai tik isejau i lauka, ikvepiau Indijos kvapo, tiesiog apsalau - toks geras pazistamas kvapas ir jausmas. Ach kaip gera ir vel buti Indijoje !
o tada prasidejo... Nuvaziavau i Deli, susiradau viesbuti - daugiau maziau padoru. aisku avyko nusidereti kaina, taciau si ryta issiregistruodama is viesbucio sumokejau daugiau nei galvojau - mat pasirodo dar yra servise charge ir luxury tax (serviso ir prabangos mokestis). Nei to serviso, nei tos prabangos nebuvo...
O apie prabanga... Vakar pakramciau atsiveztu riesuteliu, ir palikau juos ant stalo maiselyje. Ryte vel kazkiek pakramciau, o tada besitvarkydama pastebejau dali riesutu besimetanciu ant slalo ir ant zemes. Ir dar priedo - riesutai apkramtyti - ka as zinau kieno - pelytes ar ziurkytes. Tai isivaizduojat kaip britku pasidare - vadinasi tas gyvunelis buvo ilindes i reisutu maiseli, is kurio ir as veliau valgiau. Brrrr. Tai puoliau sterilintis "is vidaus" - gerti atsiveztuju Treju Devyneriu - 8 val ryto!!! Apgirtau is karto, po to teko virtis kavos, arbatos, kad issiblaivyciau. Na siuo metu vel puikiai jauciuosi :)
Pries iskeliaudama masciau, klad butu faina nuvaziuoti i siaure - i Kashmyro ir Ladako regionus, taciau ta minti kaip ir nuvijau - visu pirma arti Pakistano sienos, antra - ten atsiauresnis oras. Bet budama cia prisiklausiau begale patarimu, kad butina ten nuvaziuoti del begalinio grozio. Tai vis delto susigundziau ir uzsisakiau kelione. Taigi, siandien tureciau skristi i Kashmyra - dabar sedziu ofise ir laukiu bilietu. Tikiuosi sekanti pranesima rasyti is ten.
Ai, dar nusipirkau indiska ruba - turetu buti saugiau keliauti neissaukianciai apsirengus.
Kol kas tiek. Linkejimai is vasaros.

4 komentarai:

  1. Neringa, tu greita oi oi joj:) Tik atrodo išvažiavai, galvojau kol apsiprasi, tada panorėsi parašyti kažką, o tu štai, kad nori...:)Super.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika!

    kaip džiugu, kad sėkmingai ir laimingai pasiekei savo jau realios svajonės pradžią! na, lietuviškos gėrybės visad ankščiau ar vėliau praverčia, gelbsti ar gydo ;) puiku, kad jų pasiėmei atsargai ir kaip vaistams :)

    nekantrauju ir smalsu pamatyti tave indiškais apdarais :D atsiųsi foto? ;)
    šypsokis ir mėgaukis spalvų, kvapų ir vaizdų gama!

    Raminta

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikute! Vat su indiskais apdareliais noreciau isvysti... :) Lietuviski stelirizatoriai juk patys puikiausi, ane? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuva, pagaliau prasidejo tavo ilgosios atostogos. kaip ten baigesi su mano broliu? nesusisieket? jis tai jau si sestadieny gryzta. kai tik pavyks-siusk mum photo ir kuo daugiau :)
    gero kelio tau.

    AtsakytiPanaikinti