2009 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

Po Rajastana

Is Agros patraukeme i Rajastano valstija - valstija esancia dykumoje, vietomis nuseta kalneliais. Cia lietus netgi ne kiekvienais metais palyja. Jauciasi smelis ore.
Is pradziu aplankeme Jaipur miesta, vadinama "pink city". Vaiksciojant po rozini miesta nelabai matosi, kad jis rizinis :) - visa laika buni minioje, tai kaip ir nebuna laiko dairytis i pastatus. Bet is toliau - pvz, vaziuojant autobusu, pasiziureti grazu. Didziausia ispudi paliko prie pat Jaipur esantis Amber Fort - labai labai ramu jame, kopi sau i kalna ir megaujiesi vaizdais. Jei pavyks - idesiu keleta nuotraukyciu (nepavyko - kada nors veliau).
Jaipure netycia uzklydom i viena sventyklele, prie kurios prijungtas ashramas - tai buvom maloniai pakviesti arbatelei bei vakarienei. Smagu buvo bendrauti, nors dauguma ju visiskai nemoka angliskai, bet paprastai koks nors pasaulietis atsirasdavo, kuris mielai patarpininkaudavo (nors ir su juo budavio sunkoka susisneketi) :)
Vakar atvykom i maza kaimeli Pushkar. Siame kaimelyje gyvena mazdaug 14 tukstanciu gyventoju, taciau sia savaite kaip tik yra "kupranugariu svente", i kuria atvyksta bent jau keli simtai tukstanciu lankytoju. Zodziu minia milziniska. Keliauji kartu su minia gatvele, staiga asfalto nebelieka ir atsiduri visiskoje dykumoje, kurioje kiek akys uzmato (na gal biskuti perdedu) isrikiuota kupranugariu, o taip pat arkliu, karviu ir pan. Kaip suprantu, tipo galima koki kupranugariukla nusipirkti :)

Aha, nepaminejau apie naujuosius bendrazygius - alzyriete mergina is Prancuzijos ir indas-turistas is pietu Indijos. Tas indas kiek nervuojasi, nes kai jis buna su mumis, visi mano jopg ir jis ne vietinis - bando visaip apmauti. Siaip labai smagus zmogelis. Labai smagi kompanija. Gali buti, kad musu 5 zmoniu kompanija dar bent keleta dienu kartu keliaus.
Kol kas galiu pasakyti, kad Rajastanas paliko geriausia ispudi (turiu omeny ir kitas pries metus aplankytas valstijas). bet aisku dar daug ka teks pamatyti, tai isvadas daryti reiktu keliones pabaigoje.

Labai labai karsta diena. Itariu, kad Lietuvoje kiek salciau (che che). Laikykites, nesusalkit!
Linkejimai is dykumos!

2 komentarai:

  1. Labas Neringa,
    Labai smagu skaityti tavo ispudziu ir isijausti i tavo gyvenima :)
    O taip! cia salciau ir salciau, saule nusvito gal po 2 savaiciu pertraukeles :P
    Bet neliudna :) kaip grisi supazindisiu su naujomis pramogomis Vilniuje, patikek itrauks taip pat stipriai kaip 8 ratai.
    P.S.
    jei turi galimybe, savo patiekalus paivairink prieskoniais :) nuotraukom ar google maps nuorodmis!!!

    Gero kelio ! IKI

    Tomas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labukas

    Saunuole! Rasyk, mes skaitom! Speju, kad musu pasiilgsi tik kitais metais ;)

    Gal jau zinai, kada busi Chennai?

    -A

    AtsakytiPanaikinti