2009 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Diu

Jau kokia ketvirta diena esu Diu, nors maniau apsianti tik poira dienu. Dabartinis planas isvykti is cia - poryt. Arba uzporyt. Mielai dar cia pasilikciau, juolab kad esu su miela kompanija: diena praleidziu su kaimynu norvegu, vakarais susitinkam su visais viesbucio gyventojais - na, musu gal is viso 6 tera :)

Diu yra tikras atokvepis keliautojams - ramus nedidukas miestelis netankiai apgyvendintoje salje ant Arabijos juros kranto. Pats Diu miestas labai nedidukas - kokios 10 min ir pereine pestute, taciau pati sala yra 10km x 3km plocio. Taigi jau sioks toks atstumas. Saloje yra pagrindiniai trys papludimiai, bet visu geriausias - zinoma tas kurios troliausiai - jura ten siek tiekl banguoja, tad indai nedrista toje vietoje maudytis (siaip indai absoliuciai nemoka plaukti - gal tik koks 0.00001 procentas - skaiciu pati is galvos istraukiau). Uztat tas papludimys labai fainas mums - ibndu kaip ir nera, trik retkarciais koks nors vietinis praeina. Didelis privalumas, nes man kaip ir noretusi su bikiniu maudytis, o ne su visais rubais (kaip indes motyerys darytu).

Tai ka - mudu su norvegu Jens issinuomavome motoroleri, nors nei vienas musu kaip ir nemokam jo vairuoti. Na, bet jau antra diena kaip vairuojam - ir nieko, sveiki gyvi, igudziai tik gereja :) Tiesa sakant, as kol kas mazai tevairuoju - tik tada, kai turiu viena kur nors nuvykti. Bet siaip stengiuosi vairuoti tik uz miestelio, nes kol kas nesijauciu drasiai vairuodsama siauromis gatvelemis tarp zmoniu,sunu, karviu, motociklu, masinu ir dar kokiu nors kliuciu. Taigi nieko nelieka - vairuoja Jens. Vis geriau ir geriau :)

Gera cia - poilsis, ramybe, saule, jura. Reikia atsipusti, susikaupti tolimesniam kontinentiniam keliavimui, kuris siuo metu atrodo toks dulkinas, triuksmingas, kepinantis...

P.S. pranesima papildau po keletos dienu. Nors ir labai gera ilsetis Diu, bet jau atsigavau ir esu pasiruosusi iskeliauti - rodos nestygstu vietoje, dar tiek daug noriu pamatyti. Ryt mes (Jens ir as) iskeliaujam i Palitana - viena diena keliones autobusu (kokios 6-7-8 val), sekanti diena - piligriminis zygis i kalna su 3200 pakopomis, dar sekancia diena - patrauksim savo keliais...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą