2010 m. kovo 20 d., šeštadienis

Bankokas

Jau trecia diena Bankoke. Vis dar neatsigaunu po kulturinio soko. Per penkis menesius ipratau gyventi labai paprastai, aplinkui jokio grozio ar panasaus kulto. O cia - Bankoke - milijonas turistu, kuris kaip graziau apsirengs, kurio geresne sukuosena, kurios geresnis makiazas. Pagrinde turistai ir keliautojai apsistoja vienoje vietoje - Khao San Road ar salia jo. O ten visiska musu Palanga - restoranas ant restorano, gatvese visiskas turgus. Ir prekiu prekiu gausybe! Gali nusipirkti vvisko, ko tik pageidauji. Visiskas vartotojiskumas. Nepatinka man tai.

Ir siaip , kiek sutikau vietiniu - viskas sukasi apie pinigus.. Na bet sutikau tik tokius, kurie ir dirba su turistais. O kaip zinia - turistai atvyksta su storom piniginem. Ir tai dazniausiai tiesa, mat panasu i tai, kad daugelis atvykusiu yra tik atostogautojai, o ne keliautojai.
Beje, brangu cia viskas. Gal is Lietuvos atvykusiems pasirodys pigu, bet is Indijos - kainos vos ne dvigubines. Teks susiverzti dirzus.

Tikiuosi, kad ispudis pasikeis pabegus is Bangkoko. Dar si vakara naktiniu traukiniu vykstu i siaure - i Chiang Mai. Tai antrasis pagal dydi miestas, bet kiek zmones pasakoja, ten net energija kitkia. Laukiu nesulaukiu .

Labai labai karsta Bangkoke. Diena nors ir karsta, bet siek tiek vesiau nei Indijoj, tad kaip ir pakesti imanoma, bet uztat nakti visiskai neatvesta - vat tai yra nepakelima. Vakare sedi lauke, prakaitas tiesiog zliaugte zliauge. Labai sunku uzmigti.
DAr valgis - negaliu pasakyti, kad nesu susizavejusi maistu. Vien tik mesa, zuvis ir visokie kitokie gyviai (kelis kartus maciau kepintus vabzdzius pardavinejant). Kadangi daug maisto gaminama tiesiog gatvese, tai tos gatves pilnos maisto kvapo. O man - beveik vegetarei - tas kvapas ziauriai nepatinka. Ir dar klausimas - ka valgyti? Negaliu gi visa laika gyventi makaronais/ryziais su darzovemis - baltymu reikia. Geriausia, ka radau - tie patys makaronai su Tofu. Jokiu lesiu, pupu ar zirniu. Paneero zinoma irgi nera . Vat Indijoj net visokie snack'sai labai baltyminiai - lesiai, avinzirniai ir panasiai. - nusiperki pakeli - stai tau ir baltymu doze (pasiilgau indisko maisto!). Na bet gal ka nors sugalvosiu - jogurtai, riesutai.
Ir is viso reikia man baigti lyginti Tailanda su Indija - jokio jokio panasumo tarp ju nera. I Indija dar vis tiek sugrisiu, o siuo metu bandysiu pasinerti i kita kultura.
Laukiu nesulaukiu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą