2010 m. kovo 24 d., trečiadienis

Thailandas

Daugiau nei savaite gyvenu Tailande. Is Bankoko pabegau, apsistojau 200 tukst. gyventoju turinciame Chiang Mai.
Apistojau nuostabiame guest house. Yra virtuvele, kurioje galima paciam gamintis maista, nemokami dviraciai, internetas. Taip pat kava arbata ir geriamasis vanduo nemokami - nemazai susitaupo pinigeliu. Ir siaip atmosfera kaip namuose. Tai kaip ir uzstrigau kuriam laikui siame mieste. Bet siandien jau ruosiuosi isvaziuoti i kita vieta - visgi ne daug laiko turiu Tailande.
Mane labai zavi pasivaiksciojimas miesto gatvemis - ypatingai nakti, kai stipriausiai jauciami zydinciu geliu kvapai. Tiesiog vaikstau, traukiu i save neapsakomai malonius kvapus, hmm kaip skanu. Tailandas zavi savo zaluma, zydinciomis gatvemis, zaliuojanciais sodeliais.
Diena kvapai skirtingi. Labai daug maisto kvapu - pagrinde kepamos mesos ir specifiniu prieskoniu kvapai - na nepatinka jie man. Kaip ir maistas - nerandu nieko, kas man tiktu. Tokios galybes valgomos mesos nemaciau net Lietuvoje, o kadaise galvojau, kad Lietuvoje mes tik mesa valgom :) . Na taip, daznai valgau patiekalus su tofu - bet to tofu man jau per daug darosi. Tai vat ypac dziaugiausi galimybe viesbutelyje gamintis savo maista :)
Hmm, o kava cia nuostabi! Ir ne veltui - aplinkui gi tiek kavos plantaciju. Vienoje ju pabuvau ir geriau sviezia sviezia kava - nuostabiai skanu buvo!

Gyvunai. Didziuliai tarakonai ir ziurkes - abieju ju galybiu galybes - vakarais islenda ir drasiausiai laksto - vos ne per kojas. Na as perdaug nespiegiu, nebent aptinku koki tais viena kita aptinku savo kambary - vat tada tai jau nemalonu.
Bet yra ir nuostabiu gyvunu - maciau sprindzio dydzio naktiniu drugiu - kaip drugeliai, tik tamsiu spalvu. Jei keliauciau i koki tais nacionalini parka, tikriausiai drugiu ir drugeliu pamatyciau zymiai daugiau - bent jau nuotraukose maciau.
KAs man nepatinka cia - viskas labai turistiska. Falang (ar farang) - kaip jie vadina uzsieniecius - visur ju pilna. Ieiti i kontakta su vietiniais nelabai pavyksta. Aisku dar ir del kalbos barjero - net tie, kurie kalba angliskai, as juos sunkokai suprantu. Pavyzdziui, vietoj "guest house" jie sako "gue hou", mat st ir s garsus zodzio gale jiems per sunku istarti. O man aisku sunku juos suprasti.
Kokias isvadas galiu padaryti dabar? Tailandas, deja, nera mano salis. Viskas cia gera, labai tvarkinga, labai grazu, bet... taip svetima. Jauciuosi tiesiog turistu, o ne keliautoju.i atostogauti i Tailanda - tikrai nuostabi salis.
Bet... jei kas sugalvotu atvykti atostogauti i sia sali - tikrai rekomenduoju. Lyginant su Europos kainomis - nebrangu, gyveni kaip karalius ir megaujies kiek kitokia atmosfera nei Europoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą